Fokus: Världen

Hopplösheten och uppgivenheten är enorm. Vad händer i världen, kan man fråga sig. Biji Kurdistan, befria Palestina, rädda Gaza, fred till Syrien. Och de största förlorarna är barnen. Barnen som då ska växa upp och bygga upp ländernas framtid. Generationer till generationer som numera inte känner till annat än krig och förtryck. Barn som skulle växt upp med kärlek, växer upp med rädsla och hat. Vem tänker då på framtiden?

Det finns få saker som gör mig mer ledsen än att se mina medmänniskor antyda att vi bryr oss mer om den ena konflikten än den andra. Vi måste sluta ställa konflikterna mot varandra och istället fokusera på vad man kan göra för att förändra situationen för alla. I slutändan är vi alla människor, och det är så mycket kaos i världen nu att man inte ens vet var man ska börja, det är sant. Men snälla, vad bidrar det till att jämföra konflikterna genom att till exempel fråga varför det inte finns ett “ship to erbil”? Det bidrar till en splittring bland oss som engagerar oss internationellt i Sverige, det antyder att människor prioriterat fel, men det är bara orättvist att säga så och det är inte sant. Alla tragedier är lika tragiska. Fortsätt dela, fortsätt skrik åt allt som är fel med världen att vi BEHÖVER en förändring. Förminska dock inte andras lidande, det löser inga problem. Uppmärksamma gärna gapet som finns i media. Men till privatpersoner som delar på facebook eller på annat sätt till sina vänner, där bör vi uppmuntra spridningen av information istället, för vad spelar personens ursprung för roll här egentligen?

Man kan inte göra annat än att be för de som befinner sig i en verklighet vi inte ens kan föreställa oss, mitt hjärta är med alla hjältar som tvingas fly eller kämpa för något så självklart som till exempel rätten att vara kristen eller rätten att få existera. Fortsätt dela och pressa våra politiker, personligen tycker jag det är viktigt att också bidra till organisationer som till exempel: UNHCR (kanske en av de viktigaste organisationerna som hjälper flyktingar i hela världen!) UNICEF, the free palestine bracelet och till Palmecentrets kampanj: Du och jag för Gaza! Plusgiro 570-2. Jag vill uppmuntra er alla att göra samma sak och ställa sig enade mot orättvisorna som sker i världen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s